Nieuws en Updates

Arena op Eallum

Aanvullend wapenbeleid op Eallum: Veiligheid voorop!

12-05-2024

Met nog minder dan een week te gaan tot Eallum haar deuren opent, zijn er naast de onvergetelijke sfeer, unieke items en spannende shows ook enkele belangrijke updates met betrekking tot de veiligheid op het evenement. We hebben onze wapenregels aangescherpt omtrent het wapenbeleid om te zorgen voor een veilige en verantwoorde omgeving voor alle bezoekers.

Waarom deze nieuwe regels omtrent het wapenbeleid?

Na afstemming met de politie en veiligheidsdiensten, die hun zorgen uitten over de wapenverkoop op Eallum, hebben we besloten aanvullende eisen in te stellen. We nemen veiligheid zeer serieus en willen er alles aan doen om een prettig en veilig evenement te garanderen voor iedereen.

De nieuwe regels:

  • Leeftijdsgrens: De minimumleeftijd om een wapen te kopen is 21 jaar.
  • Toegang tot wapententen: Personen onder de 16 jaar zijn niet toegestaan in de tenten of bij de marktkramen waar wapens worden verkocht.
  • Begeleiding: Personen tussen de 16 en 21 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene (minimaal 21 jaar) in de tenten of bij de marktkramen zijn.
  • Verpakking: Verkochte wapens moeten op een wettelijk voorgeschreven manier verpakt zijn: buiten zicht en drie handelingen verwijderd van gebruiksklare staat.
  • Uitproberen verboden: Het is niet toegestaan om wapens te ‘uitproberen’, noch in de tenten/marktkramen, noch op het bezoekers veld. Tevens is het ook niet toegestaan de wapens uit te proberen in de Aena.

Naast deze nieuwe regels gelden uiteraard ook de reeds bestaande regels omtrent wapens. Deze regels vind je in onze FAQ.
We verwachten van alle bezoekers dat ze zich aan deze regels houden. Samen zorgen we voor een veilig en plezierig Eallum!

Vragen over het wapenbeleid?

Heb je nog vragen over het nieuwe wapenbeleid? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@eallum.nl.

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.