Nieuws en Updates

Alles over de (gerecyclede) munten van Eallum

23-05-2023

Wisten jullie dat de Eallum munten gemaakt zijn van gerecyclede visnetten? Eallum probeert zo veel mogelijk aan het milieu te denken, zo ook met de munten. Doordat de Eallum munten gemaakt zijn van oude, gerecyclede visnetten, dragen wij hierdoor bij aan de bescherming van het leven in de zee.

Echter zit er een kleine kanttekening bij het inzetten van dit soort munten. Het is namelijk zo dat, doordat de munten van gerecycled materiaal zijn gemaakt, ze niet in een muntautomaat passen. Vandaar dat wij op Eallum geen muntautomaten zullen hebben en de munten al in de voorverkoop (per 10 stuks) te koop zijn. Let wel op wanneer je je munten in de voorverkoop hebt gekocht; deze munten zijn namelijk alleen op te halen bij de informatiebalie. Hiervoor heb je van Eventix een apart ticket gekregen. Dit ticket moet dan ook bij de informatiebalie worden gescand. Let dus op dat je bij het betreden van het terrein niet per ongeluk je munten ticket laat scannen in plaats van je entreeticket!

Waar te kopen

De munten zijn €3 per stuk en alleen verkrijgbaar bij de informatiebalie, bij de kassa of bij de speciale muntenkassa op het terrein. De munten bij de informatiebalie en de kassa zullen per 10 stuks verkocht worden. Mocht je liever losse munten per stuk willen kopen, dan kan dit bij de speciale muntenkassa op het festivalterrein.

Op het festivalterrein wordt tevens ook gewerkt met halve munten bij de horeca. De horeca zal deze halve munten dan ook hebben als wisselgeld.

Inwisselen na afloop

Mocht je na afloop je ongebruikte munten weer willen inwisselen, dan is dit mogelijk bij de informatiebalie. Eallum heeft ervoor gekozen om 100% van de waarde van de munten terug te geven, dus ben je geen geld kwijt aan een ‘inruil-fee’.

Heb jij je munten al gekocht? Zo niet, kun je ze alsnog eenvoudig kopen via Eventix.

Mocht je nog vragen hebben, dan horen wij het graag. Neem dan contact op via het contactformulier.

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.