Nieuws en Updates

Belangrijke mededeling over de bosschages op het terrein!

26-05-2023

Eallum gaat bijna van start en terwijl wij de laatste voorbereidingen treffen, hebben wij een zeer belangrijke mededeling. Zoals jullie weten wordt het evenement gehouden in de Biesbosch, een mooi natuurgebied met veel vogels, maar ook vleermuizen en bevers. Deze laatste twee zijn natuurlijk beschermde diersoorten. Voorafgaand aan het evenement is deze week dan ook een milieu- en natuurinspectie gehouden om ervoor te zorgen dat alle aanwezige diersoorten, zeker in het huidige broedseizoen, niet gestoord worden.

De conclusie uit deze inspectie is dan ook dat op het grootste deel van het terrein geen sprake is van een negatief effect op de beschermde soorten. Deze hebben namelijk genoeg uitwijkmogelijkheden in de omgeving van het gebied. Echter bestaat er wel de kans dat er andere, algemene broedvogels in de bosschages en onbeschoeide oeverzones aanwezig zijn. Zoals algemeen bekend is, vallen vogelnesten en de daarbij behorende vogels – ongeacht de soort van de vogel – onder de beschermde diersoorten wanneer deze nesten in gebruik zijn. Dit geldt voor alle fases van het broeden! Hierdoor zijn er maatregelen nodig om deze vogels te beschermen.

Wij delen dan ook mee dat festivalgangers zich niet in de bosschages (groepjes bomen en ook struiken) rondom het terrein mogen bevinden. Deze specifieke bosschages zullen afgezet worden met linten en deze dienen dan ook niet doorkruist te worden! Dit geldt voor IEDEREEN op het festival, OOK standhouders, vrijwilligers, muzikanten en leden van de organisatie. Wanneer de beveiliging iemand de bosschages achter de linten ziet betreden, dan bestaat de kans dat deze persoon van het festivalterrein verwijderd wordt.

Dit klinkt als een rigoureuze maatregel, maar dit is nodig om het festival door te laten gaan. Wij moeten als organisatie aan veel (strenge) regels voldoen, maar hierdoor kunnen wij jullie wél een evenement bieden. Uiteraard gunnen wij iedereen een fantastische ervaring, maar ook wij hebben ons aan regels te houden.

We zien je graag op ons festival!

Het onderzoek is uitgevoerd door:

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.