Nieuws en Updates

Bereid je alvast voor met de nieuwe plattegrond

05-05-2024

Nog maar twee weken totdat Eallum haar poorten opent voor haar bezoekers! Ben jij klaar om twee dagen vol avontuur, muziek, lekker eten en drinken te beleven? Om je optimaal voor te bereiden op dit fantastische festival, presenteren we met trots de officiële plattegrond van het terrein. Zo weet je precies waar je alle podia, marktkramen, eetgelegenheden en meer kunt vinden.

Plattegrond Eallum 2024

Praktische informatie over de plattegrond

  • Nieuwe entree: Let op! De entree is dit jaar verplaatst naar de bovenkant van het terrein. Vanaf 20:00 uur sluit de normale entree en verplaatst deze naar de Nachtingang. Uiteraard zal er iemand van de kassa tijdig naar beneden gaan om de stroom bezoekers op te vangen. Ook staat er een vrijwilliger bij het pad bij de ingang om mensen de weg te wijzen naar de nachtingang.
  • Munten inleveren: Vergeet je munten niet in te leveren! Munten die over zijn, kunnen tot 20:00 uur ingeleverd worden bij de kassa bij de entree. Na 20:00 uur moeten deze worden ingeleverd bij de Nachtingang. Uiteraard kun je altijd bij de informatiebalie en de muntkassa’s de munten de hele avond omwisselen. Geld wordt alleen in contanten teruggegeven. Retourpinnen is niet mogelijk.
  • Merchandise en informatie: Bij de informatiebalie kun je terecht voor officiële Eallum merchandise en kun je ook je fotografen pas ophalen.
  • Roken: Roken is alleen toegestaan op de aangewezen rookplekken.
  • EHBO: Naast het podium bevindt zich de EHBO, zodat je altijd snel hulp kunt krijgen bij eventuele ongelukjes.
  • Overig: Verder hebben we twee grote tarpen voor schaduw of beschutting tegen regen, mocht het slecht weer worden. De weersverwachting is tot nu toe goed, dus dat laatste hopen wij niet nodig te hebben!

Horeca

Voor een lekkere hap en een verfrissend drankje ben je bij Eallum aan het juiste adres! We hebben twee grote horecapunten met bars en eten van verschillende cateraars. Bovenaan bij de markt is een kleinere bar met alleen drinken. Deze sluit na 20:00 uur, net als een deel van de markt.

Daarnaast zijn er twee gratis watertappunten op het terrein aanwezig.

Ontdek de markt met zijn originele creaties

De markt is verdeeld over het hele terrein en verdeeld in secties met bekende Viking- en Scandinavische namen. Overal waar op de plattegrond “markt” staat, vind je kraampjes met unieke producten en ambachtelijke creaties. Leuk om te weten: in de Freya markt vind je een klein muziekpodium waar je zelf muziek mag maken en waar verhalen worden verteld door Tim Talesman (alleen op zaterdag). Laat je betoveren door de magische sfeer!

Eallum biedt nog veel meer!

Naast de markt is er nog veel meer te beleven op Eallum. Laat je meeslepen door de muziek op het hoofdpodium (het blokkenschema vind je hier) of geniet van spannende gevechten in de Thor arena. Ben je een fan van re-enactment? Ontdek verschillende re-enactment groepen in de fascinerende wereld van Jorvik, zoals White Sword en ‘T Ambachts Ghylde, of reis bij de Steampunk terug in de tijd (of juist vooruit?).

In de Thor arena vinden spannende gevechten plaats. Wil je zelf meedoen? Sparren of vriendschappelijk vechten mag alleen in de arena na toestemming van de arena beheerder via de School voor Historisch Europese Krijgskunst – Via Gladiatorem. Sparren of vriendschappelijk vechten is alleen toegestaan bij de arena en niet op de rest van het terrein.

Speciaal voor de kids is er fantasie-eiland, welke is geopend tot 20:00 uur. Laat de fantasie van je kinderen de vrije loop in deze magische wereld. Ouders dienen wel ten alle tijden bij hun kinderen te blijven. Kinderen zonder toezicht worden meegenomen door de Vikingen 😉

Download de plattegrond

Voor een handig overzicht van het hele terrein, download je de officiële plattegrond hier.

Wees er op tijd bij!

Eallum 2024 belooft een onvergetelijk weekend te worden vol avontuur, magie en onvergetelijke momenten. Tickets zijn nu verkrijgbaar via Eventix. Mis je kans niet om er dit jaar bij te zijn!

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.