Nieuws en Updates

Solarcycles bandfoto

Betreed de Betoverende Wereld van Solarcycles op Eallum

10-03-2024

Eindelijk is het zover! Wij mogen de eerste band bekend maken die ons tijdens Eallum zal voorzien van hun muziek. Stap binnen in de betoverende wereld van Solarcycles, een Nederlandse symfonische folkmetalband die al sinds 2015 de muziekscene verrijkt. Deze unieke band staat bekend om hun melancholische geluid en diepgaande teksten, die emoties, verborgen kennis, spiritualiteit en maatschappijkritische thema’s belichten en de nadruk leggen op de verbinding tussen mens en natuur.

Frontvrouw Sascha, die met haar emotionele vocalen vaak vergeleken wordt met artiesten als Florence Welch (Florence and the Machine) en Dolores O’Riordan (The Cranberries), leidt Solarcycles naar een meeslepende ervaring die het publiek in zijn greep houdt. De muziek van Solarcycles combineert subtiel de duisternis van metal met symfonische en traditionele folk-elementen, gekenmerkt door het harmonieuze samenspel tussen gitaar en viool. Deze unieke mix doet denken aan de krachtige dynamiek van bands als Children of Bodom, Within Temptation en Evanescence, en overstijgt de grenzen van deze genres. Een opvallende stijl die breed wordt gewaardeerd door liefhebbers van heavy metal, symfonische metal en folk metal muziek.

Na lovende reacties op hun debuut-EP “Ethereal Storms” (uitgebracht eind 2017) heeft Solarcycles een nieuw hoofdstuk ingeluid met de langverwachte release van hun eerste full-length studioalbum “Lunar” op 27 oktober 2023. Benieuwd naar dit album? Luister hem op Spotify en kom vast in de stemming.

Maar dat is nog niet alles! Solarcycles zal op beide festivaldagen schitteren op fantasy festival Eallum. Zo kunnen zoveel mogelijk bezoekers meegenieten van deze unieke sound. Laat je betoveren door de muziek van Solarcycles en laat je meevoeren naar een magische wereld waar de grenzen van ruimte en tijd vervagen. Mis deze unieke ervaring niet op het Eallum 2024! Heb jij je tickets al?

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.