Nieuws en Updates

Dans mee met op balfolk van Kelten zonder Grenzen

28-04-2023

In de line-up van Eallum mag balfolk natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig komen de Kelten zonder Grenzen daarom op zondag hun geluid laten horen. Ontstaan in 2005, initieel op Castlefest ter promotie van de A.G. van Hamel Stichting (een stichting die de studie van Keltische talen en cultuur bevordert), maar inmiddels uitgegroeid tot een niet te missen balfolk band. Vergezeld door twee harpen, draailier en drums creëren de Kelten een geheel eigen geluid en waan je je even in een andere wereld. De muziek kan, net als sprookjes, heel zoet en vrolijk zijn, maar ook duister en angstaanjagend en alles daartussenin.

Vol energie, genietend van alles wat ze doen en met een grote passie voor muziek: het is moeilijk om de pure kracht van de onbedwingbare liefde voor muziek en het leven van Lies en Coca te weerstaan. Ga tijdens Eallum mee op de muzikale reis van Kelten zonder Grenzen en je bent verzekerd van een ervaring die je niet onberoerd zal laten. Speciaal voor Eallum zullen de Kelten een akoestische set spelen.

De naam Kelten zonder Grenzen is van origine een woordspeling op ‘Spel zonder Grenzen’. Echter was het initieel bedoeld als ‘Spel zonder Kelten’, omdat de dames Keltische verhalen spelen, maar zelf geen Kelten zijn. Toen de deadline van het Cafe Theatre Festival, voor het inleveren van een concept, naderde haalde Coca de woordspeling door elkaar. Het was maar een ‘werktitel’ en er zou nog tijd genoeg zijn om het te veranderen..

Het laatste album van de Kelten zonder Grenzen, ’Le Chéile’, bewijst dat hun hoofden vol zitten met muziek, heel veel nieuwe deuntjes en inspiratie. Ze besloten dan ook dat het tijd werd dat deze muzikale verhalen verteld moesten worden. Houd deze dames dus in de gaten, die de wereld veroveren met hun muziek!

Benieuwd wat er nog meer op Eallum speelt? Bekijk de volledige line-up hier!

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.