Nieuws en Updates

Triple-X bandfoto

Dans mee op de balfolkmuziek van Triple-X trio

05-04-2024

Maak je klaar voor een bruisende toevoeging aan de line-up van Fantasy Festival Eallum: Triple-X trio! Deze band staat garant voor stevige, opzwepende en groovy balfolkmuziek die je gegarandeerd aan het dansen krijgt. Met een repertoire van traditionele nummers en eigen werk hebben ze al menig podium in binnen- en buitenland veroverd.

Triple-X heeft al op tal van gerenommeerde festivals gestaan, waaronder Dranouter Folkfestival, Boombalfestival, en de Gentse Feesten. Ook internationaal hebben ze hun sporen verdiend, met optredens op het Portugese dansfestival Andanças. Hun album “Wodka Vaseline” wordt beschouwd als een standaardwerk in het balgenre en ontving lovende kritieken.

De oorsprong van Triple-X gaat terug naar 2006, toen ze spontaan ontstonden op het Triskell-festival in Nederland. Hier werd ‘een Belgische balgroep’ geprogrammeerd die nog niet bestond en werd aangekondigd als ‘Enkele Belgen’ of ‘XXX’. Drie jonge, haastig opgebelde folkmuzikanten reden die dag nietsvermoedend naar Nederland. Bij aankomst was er geen naam, laat staan een degelijk uitgewerkt repertoire. Maar de heren speelden alles uit hun lijf en leden, zo hard zelfs dat de elektriciteit af en toe uitging. Een vervolg kon na alle lovende kritieken niet uitblijven. Sindsdien hebben ze zich ontwikkeld tot een kwintet en hebben ze het publiek over de hele wereld betoverd met hun kenmerkende energieke geluid.

Nu, heel even teruggekeerd naar hun roots als trio, blijft Triple-X vasthouden aan hun krachtige en groovy stijl. Met Bert Leemans op de chromatische accordeon, Björn Van Hove op viool en Jeroen Geerinck op de DADGAD-gitaar, belooft Triple-X trio een onvergetelijk optreden voor de zaterdag op fantasy festival Eallum! Mis het niet en bereid je voor om te dansen op de opzwepende klanken van Triple-X trio!

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.