Nieuws en Updates

De vergunning voor Eallum

25-03-2023

Als organisatie van Eallum zijn wij ervan op de hoogte dat er veel geroepen wordt, vooral op sociale media, omtrent de vergunning voor het festival.
Dit is echter veelal gebaseerd op onwetendheid en misinformatie.

Wij hebben Dinsdag 21-03-2023 een gesprek gehad met het evenementenbureau van Dordrecht.
Dat de afwikkeling van de vergunning voor Eallum nogal wat voeten in aarde heeft, is niet bij velen bekend. Echter hebben we al enige tijd een groen licht vanuit de gemeente en de veiligheidsdiensten.
Daarnaast staan wij ook al geruime tijd vermeld op de evenementenkalender van de gemeente Dordrecht.

Dat wij nog dingen exact op papier willen hebben aangaande afspraken rondom o.a. veiligheid zoals bijvoorbeeld wat een bezoeker aan props, (nep)wapens/replica’s etc. mee mag nemen zonder een probleem te kunnen krijgen met de politie op weg naar Eallum of weer naar huis, brengt extra omschrijving in de vergunning met zich mee.

Al met al is aan ons dus duidelijk gemaakt dat er volgens de gemeente, veiligheidsdiensten en het evenementenbureau geen afwijzing meer plaats zal vinden op basis van de huidige gegevens en maatregelen. Natuurlijk extreme variabelen, zoals afgelopen jaren met een pandemie of extreem weer, daar gelaten maar dat is met ieder evenement hetzelfde.
Als er mensen zijn die alsnog twijfels hebben over de vergunning, verzoeken we die om contact op te nemen met het evenementenbureau van Dordrecht. Onze contactpersoon, Tjeerd van Rossen, heeft aangegeven graag de vragen die er alsnog zijn te beantwoorden.

We hopen dat we hiermee de onduidelijkheid hebben weggenomen aangaande de vergunning.

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.