Nieuws en Updates

Deloraine bandfoto

Debuut op Eallum: fantasy pagan folk van Deloraine

15-03-2024

Maak je klaar voor een unieke ervaring in de Biesbosch op Eallum 2024, want Deloraine, een paganistische fantasy folkband uit Tsjechië, zal voor het eerst in Nederland optreden!

Deloraine is opgericht in 2016 en staat bekend om hun live optredens vol paganistische dansen, mysterieuze rituelen en een eindeloze stroom van energie. Je zult genieten van krachtige stemmen, het geluid van vele etnische en exotische instrumenten en een show in opvallende kostuums.

In hun nummers behandelt Deloraine thema’s uit de fantasy literatuur, de wereld van The Witcher, mythen en saga’s uit de oude Keltische, Slavische en Noordse heidense tijden.
Met twee albums, “Vlaštovka” (Zwaluwvogel) en “Srdce z kamene” (Het Hart van Steen), die beide werden uitgeroepen tot album van de week op het grootste Tsjechische muziekportaal musicserver.cz, en verschillende singles. Sommigen van jullie zullen deze muziek wellicht herkennen, want twee van hun muziekvideo’s zijn gemaakt voor het populaire spel Witcher 3: Wild Hunt. Hiermee heeft Deloraine zijn stempel gedrukt op de paganistische folkscene.

Deloraine heeft ook opgetreden met pagan folk-iconen zoals Faun, Eivør, Percival, Garmarna, Corvus Corax, Subway to Sally en vele anderen. Ze hebben gespeeld op diverse internationale festivals en zijn regelmatig te zien op grote Tsjechische festivals zoals Celtic Night, Lughnasad in Nasavrky en diverse festivals omtrent The Witcher.

Je kunt genieten van de krachtige stem en mysterieuze kleuren van de fluiten van de mooie en wilde Siberische vrouw Masha, de rijke bariton van de reusachtige zanger Spars, het arsenaal aan snaarinstrumenten van Derias (bouzouki, gitaar, quinterna, saz, oud en vele anderen), de felle viool en zoete stem van de mysterieuze Turmawen, het gerommel van bassist Kuba en de sjamanistische drums van Miloš.

Mis de kans niet om Deloraine’s betoverende wereld te betreden op Fantasy Festival Eallum 2024. Zorg ervoor dat je erbij bent en laat je meevoeren op een reis vol fantasie en avontuur!

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.