Entertainment

Muziek

Ook op Ealum zal er heerlijke muziek zijn, ten gehore gebracht door diverse mooie bands. Natuurlijk kennen we voldoende bands die mooie muziek maken in diverse smaken, maar Eallum zou Eallum niet zijn als we niet aan jullie zouden vragen om met ideeën voor bands te komen die jullie leuk vinden.

We zijn blij met elk idee maar zijn ook eerlijk dat we ook keuzes moeten maken. Er bestaat dus de mogelijkheid dat we een band niet vragen voor deze editie van Eallum maar wel op een lijst zetten voor een volgende editie.

Programma

Het blokkenschema voor het festivalweekend zal uiterlijk een week van te voren worden bekendgemaakt. Houdt tegen die tijd de pagina dan ook goed in de gaten, zodat je van te voren weet wanneer jouw favoriete band zal spelen! Het blokkenschema zal dan ook hier te downloaden zijn.

Wil jij met je band ook optreden op Eallum? Of ben je een artiest en wil je graag een andere vorm van entertainment aanbieden? Neem dan contact met ons op en stuur dan een mailtje naar: entertainment@eallum.nl.

Entertainment

Cecilia

Cecilia

De drie muzikanten van Cecilia kwamen elkaar vaak tegen op de dansvloer of op het podium van de folkclubs. En op een zomeravond bezocht de Muze hen. Ze klonken plots zo mooi tezamen, ze vonden elkaar en bleven bij elkaar. De traditionele muziek nog in de oren en de invloed van de nieuwe tijd in de vingers, de goesting om te spelen en te creëren, de passie voor feesten en dansen, dagelijkse dingen en belevenissen, dit alles inspireert hun muziek. Draailier en doedelzak zorgen voor bourdonklanken, accordeon voor de blues en de fluit voor de zachte momenten.

Cecilia speelt dansmuziek “pur sang”: heldere arrangementen, sterke ritmische begeleiding en mooie melodieën die in de herinnering blijven hangen, en die vereeuwigd zijn op hun cd’s “Danser en couple”, “In Bad”, “Blauw Gras” en op hun nieuwste cd “Pastourelle”.

Dag van optreden: Zaterdag

Website: ceciliafolk.be

Celtic Giants

Celtic Giants

In 2021 hebben The Dolmen samen met Connach (de band van de zoon van Taloch, oprichter van The Dolmen) het Celtic Giants project geïntroduceerd. Hiermee is eind 2022 het Celtic Giants album is uitgebracht. Met Celtic Giants gaan de bands terug naar hun Keltische roots. Traditionele ballads, op geheel eigen manier vorm gegeven, en zelfgeschreven en gecomponeerde songs met een rauwe tribal sound wisselen zich af in deze met energieke gedrevenheid en passie samengestelde show.

Dag van optreden: Zaterdag

Website: celticgiants.com

Cuélebre

Cuélebre

Cuélebre brengt je Pagan volksmuziek uit Spanje. De band is ontstaan ​​als een idee van de oprichter, Yhandros Huergo’s, die op zoek was naar een archaïsch geluid in het genre van Medieval-Folk. Na het schrijven en opnemen van een paar demo’s begon hij zijn zoektocht naar de juiste mix van muzikanten om zijn droom tot leven te brengen.

Alle nummers zijn origineel en hebben een bijzondere intense sfeer met melodieën uit de oudheid, gespeeld op middeleeuwse en traditionele instrumenten. De basis voor de teksten komt uit het oude pre-Romeinse Europa, voornamelijk votieve tekst van het Iberische schiereiland (Iberisch en Keltisch-Iberisch). Deze combinatie maakt hun liveshows een intieme ervaring, een ritueel tussen de natuur en de menselijke ziel. Ze zoeken inspiratie uit de diepe mythologische wortels die eeuwen bewaard zijn gebleven in hun vaderland. Hun liedjes voeden zich met legendes van Keltisch, Iberische en Kelt-Iberische overtuigingen.

Dag van optreden: Zondag

Website: cuelebre.es

Falcata de Fogo

Falcata de Fogo

De Portugese Falcata de Fogo is ontstaan in 2014, tussen de heuvels van Maceira, waar het land overgaat in de zee. De groep, bestaande uit vier vrienden, zullen hun rituele en melodische klanken van de oude stammen (waarmee ze hun voorouders willen eren) laten horen. De groep draagt in hun ziel de kracht en moed van de grotere stammen uit het Iberische verleden. Hun show is meer dan alleen een muzikaal concert; het is een episch verhaal dat live wordt verteld en gaat over het leven van een Lusitaanse stam waarbij oorlog het motto is. De muziek brengt het publiek in trance en voert hun mee naar het slagveld van een ver verleden, begeleidt op het geluid van traditionele instrumenten.

Dag van optreden: Zaterdag

Website: falcatadefogo.pt

Plunder

Plunder

Trek je dansbare pirate-boots aan en grijp je vrienden bij de kraag! Deze pirate-partyfolk band uit Leeuwarden maakt Nederlandstalige liedjes over zwarte schapen, het verlangen naar vrijheid en de zoektocht naar je innerlijke vuur. Plunder laat geen kans voorbijgaan om samen met het publiek een feestje te bouwen en zorgt daarmee altijd voor leven in de brouwerij. Met invloeden uit verschillende stijlen als Ierse folk, balkan, ska en klezmer, zet het vijftal een energiek en opzwepend eigen geluid neer. Elke plek die dit bijeengeraapte zootje schorem aandoet, wordt gegarandeerd geplunderd!

Dag van optreden: Zondag

Website: bandplunder.nl

The Dolmen

The Dolmen

The Dolmen, een keltische rockband met als thuisbasis het Zuid Engelse Dorset, staan bekend om hun meedogenloze podium energie en bijna organische stijl van performance. De band is opgericht door de gepassioneerde songwriter en lead singer Taloch Jameson. Eigen songs met een stevige rock sound met pompende drum en opzwepende gitaar solo’s afgewisseld met sfeervolle ballads maken dat de band een breed publiek aanspreekt. Hun rauwe tribal sound is kenmerkend voor hun stijl en met ieder album dat is uitgekomen wordt het duidelijker voor het publiek dat ze luisteren naar een originele band die zijn eigen regels bepaald en nastreeft. De kracht van The Dolmen zit in een pure bijna organische opbouw van de sets. Ze spelen in op de energie dat het publiek hen geeft.

Dag van optreden: Zondag

Website: thedolmen.com

The Royal Spuds

The Royal Spuds

Een beetje punk, een vleugje rockmuziek, een snufje metal en heel veel folkdeuntjes is wat The Royal Spuds “een feest in stijl” noemen!
Vanaf de start in 2012 zijn The Royal Spuds al bezig met het ontwikkelen van hun eigen muziekstijl. Dit resulteerde in 2 volledige albums en 2 EP’s. Met de release van de debuut-EP “Start Your Engines!” introduceerde de band hun recept voor “Spudrock”. In de jaren daarna werd deze EP opgevolgd door de studioalbums “Wanted Drunk’ n ’Alive” en “It’s a Fecking Freakshow”. Vlak voor de jaarwisseling in 2018 brachten The Royal Spuds de EP ‘Unforgotten Lore’ uit.

Op 2 april 2022 brachten The Royal Spuds hun nieuwste productie “Roots Of Life” uit. Met de bekende mix van stijlen, energie en passie blijft het feest op vol vermogen aan de gang!

Dag van optreden: Zondag

Website: theroyalspuds.com