Entertainment

Muziek

Ook op Eallum zal er heerlijke muziek zijn, ten gehore gebracht door diverse mooie bands. Natuurlijk kennen we voldoende bands die mooie muziek maken in diverse smaken, maar Eallum zou Eallum niet zijn als we niet aan jullie zouden vragen om met ideeën voor bands te komen die jullie leuk vinden.

We zijn blij met elk idee maar zijn ook eerlijk dat we ook keuzes moeten maken. Er bestaat dus de mogelijkheid dat we een band niet vragen voor deze editie van Eallum maar wel op een lijst zetten voor een volgende editie.

Programma

Het programma voor het festivalweekend is bekend!
Ben je benieuwd wanneer jouw favoriete band speelt? Download het porgamma, in PDF-vorm, dan hier.

Wil jij met je band ook optreden op Eallum? Of ben je een artiest en wil je graag een andere vorm van entertainment aanbieden? Meld je dan aan via onderstaande pagina. Voor meer informatie, stuur een mailtje naar: entertainment@eallum.nl.

Entertainment

Airboxes

Airboxes

Airboxes, bestaande uit Bert Leemans en Guus Herremans, brengt aanstekelijke dansmuziek met hun chromatische en diatonische accordeons, waarbij ze een unieke klankwereld creëren. Hun perfecte samenspel en betoverende composities nemen je mee naar een magische wereld. Met alleen eigen werk bieden ze een unieke luisterervaring, recentelijk versterkt door hun derde single “Confluence – Hurdegaryp”, als voorproefje op hun album dat op 3 mei 2024 wordt uitgebracht.

Dag van optreden: Zondag

Website: airboxes.be

Deloraine

Deloraine

Deloraine, een paganistische fantasy folkband uit Tsjechië, brengt energieke liveoptredens vol paganistische dansen, mysterieuze rituelen en krachtige stemmen. Hun muziek verkent thema’s uit fantasie literatuur en oude paganistische culturen. Met twee albums en singles, waaronder muziekvideo’s voor Witcher 3: Wild Hunt, heeft Deloraine zijn stempel gedrukt op de folkscene. Ze hebben opgetreden met iconen als Faun en spelen op grote festivals zoals Celtic Night. Deloraine speelt op diverse evenementen, van openluchtfestivals tot cluboptredens, met hun akoestische maar doordringende muziek.

Dag van optreden: Zaterdag

Website: deloraine.cz

Heidevolk

Heidevolk

Heidevolk, een legendarische naam in de folk- en pagan metalwereld, keert terug met hun zevende studioalbum “WEDERKEER”. Met hun eigenzinnige mix van folk- en pagan metal, dubbele clean vocals en snelle riffs, beloven ze een muzikaal avontuur. Dit album, geïnspireerd door mythen en legenden, nodigt luisteraars uit om hun ware zelf te ontdekken. Heidevolk staat bekend om hun intense optredens en compromisloze houding, waardoor ze een publiek binden over de hele wereld. Na vijf jaar afwezigheid zijn ze terug, klaar om het podium van Eallum te betreden en een onvergetelijke ervaring te bieden.

Dag van optreden: Zondag

Website: heidevolk.com

O’llainnis

O’llainnis

Een groene oase van blijdschap, vriendschap en dronkenschap! Dit bereikt O’llainnis met haar eigen concept genaamd Folking Madness!

O’llainnis geeft de soms eeuwenoude Ierse traditionele muziek een nieuw leven. In een moordend tempo volgen hits als The Wild Rover, Dirty Old Town en Whisky In The Jar elkaar op. Een rauw randje, maar altijd toegankelijk voor iedereen – met een gezonde dosis jeugdige humor en brutaliteit, maar toch met jarenlange ervaring.

O’llainnis staat voor zwoele tin whistles, rammelende mandolines en een solide rockband. Bij zo’n podium vol Folking Madness is stilzitten in elk geval geen optie!

Dag van optreden: Zaterdag

Website: ollainnis.com

SeeD Pagan Folk

SeeD Pagan Folk

SeeD is een unieke band die zelfgeschreven muziek speelt met een Keltisch tintje, waarbij Europese folklore en folkmuziek de basis vormen maar vaak met een vernieuwende twist. Met meer verschillende instrumenten dan bandleden en een herkenbare sound, is elk nummer uniek. Hun live shows bieden een mix van magische ‘droom’-muziek, humor en energieke dansmuziek. Met 10 jaar ervaring zijn ze een bekend gezicht op Europese middeleeuwse, fantasy- en folkfestivals, en hebben ze drie albums uitgebracht: “Portal to Elfland”, “Through the Veil” en “Fae”.

Dag van optreden: Zaterdag

Website: seedpaganfolk.nl

Solarcycles

Solarcycles

Ontdek Solarcycles, een Nederlandse symfonische folkmetalband sinds 2015. Ze staan bekend om hun melancholische geluid en diepgaande teksten over emoties, verborgen kennis en de band tussen mens en natuur. Met een mix van metal, symfonie en traditionele folk, herinnert hun muziek aan bands als Children of Bodom en Within Temptation. Het recente debuutalbum “Lunar” op 27 oktober 2023 opent een nieuw hoofdstuk, waarin luisteraars worden meegenomen naar een magische wereld van acceptatie en verbondenheid.

Dag van optreden: Zaterdag & Zondag

Website: solarcycles.bandzoogle.com

Sowulo

Sowulo

Sowulo, geleid door multi-instrumentalist en componist Faber Horbach, put inspiratie uit Viking- en Angelsaksische mystiek. Met teksten in het Angelsaksisch en historische instrumenten creëren ze een betoverende muzikale reis door cyclische thema’s, zoals de relatie met de zon en de natuurlijke ritmes van het leven. Hun muziek daagt zowel de maker als de luisteraar uit om een innerlijke reis te maken en wijsheid te ontdekken.

Dag van optreden: Zaterdag

Website: sowulo.nl

Sunfire

Sunfire

De Haagse formatie Sunfire brengt een unieke mix van folk, americana, country, bluegrass, roots & rock, en staat bekend om hun energieke optredens vol drama, spanning en een vleugje humor. Met hun eigen en innovatieve Western Folk stijl veroorzaken ze niet alleen opschudding in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Sunfire belooft een onvergetelijke ervaring te worden, zowel voor het oor als visueel, met hun meeslepende verhalen en rauwe muziek uit het Oude Westen.

Dag van optreden: Zondag

Website: sunfire-music.com

Triple-X trio

Triple-X trio

Triple-X is dé band die je aan het dansen krijgt met hun stevige, opzwepende en groovy balfolkmuziek. Met een mix van traditionele nummers en eigen werk hebben ze al grote podia in binnen- en buitenland veroverd, waaronder het Dranouter Folkfestival en de Gentse Feesten. Hun album “Wodka Vaseline” wordt geprezen als een standaardwerk in het balgenre. Ontstaan in 2006 op het Triskell-festival, heeft Triple-X zich ontwikkeld tot een internationaal gewaardeerd kwintet. Nu keren ze even terug naar hun roots als trio, maar hun energieke geluid blijft onverminderd. Met Bert Leemans op de chromatische accordeon, Björn Van Hove op viool en Jeroen Geerinck op de DADGAD-gitaar, belooft Triple-X trio een onvergetelijk optreden op Eallum!

Dag van optreden: Zaterdag

Website: triple-x.be