F.A.Q.

Veel gestelde vragen

Kan ik mijn kaarten van weekend 25 & 26 mei vervangen voor het weekend van 18 & 19 mei?

Alle reeds aangekochte tickets worden automatisch door ons omgezet naar tickets voor 18 en/of 19 Mei 2024. Je hoeft hiervoor dus niets te doen.

Kan ik mijn zaterdag ticket van 25 mei laten vervangen voor een zondag ticket van 19 mei?
Mocht het zo zijn dat je eerst een ticket voor zaterdag had, maar met de nieuw aangekondigde datum liever zondag gaan? Of zou je eerst zondag de 26e gaan, maar ga je nu liever zaterdag de 18e? Ook dit omruilen is mogelijk.

Stuur een e-mail naar tickets2024@eallum.nl. Dit e-mailadres is alleen beschikbaar voor tickets die geretourneerd of omgeruild moeten worden.

Kan ik een volledige refund krijgen op mijn originele ticket van het weekend van 25 & 26 mei?
Mocht het zo zijn dat deze nieuwe datum(s) niet uitkomen, dan zullen we de tickets natuurlijk volledig vergoeden.

Stuur een e-mail naar tickets2024@eallum.nl. Dit e-mailadres is alleen beschikbaar voor tickets die geretourneerd of omgeruild moeten worden.

Welke verschillende soorten tickets zijn beschikbaar?

We hebben verschillende tickets op het festival beschikbaar:

 • Dagkaart – deze is geldig op de specifieke dag waarvoor het ticket is aangeschaft
 • Kinderkaartjes (vanaf 4 jaar) – deze is geldig op de specifieke dag waarvoor het ticket is aangeschaft
 • Passepartout – deze is geldig voor beide dagen van het festival (zaterdag en zondag)
 • Kinder passepartout (vanaf 4 jaar) – deze is geldig voor beide dagen van het festival (zaterdag en zondag)
 • Mensen met een verstandelijke beperking kunnen onder begeleiding van tenminste één volwassene met een kinderkaartje/passepartout toegang verkrijgen
 • Kinderen onder de 4 jaar hebben gratis toegang

Tevens is het via de (ticket)site mogelijk om munten vooraf te bestellen en af te halen op het evenement. Waar op het terrein deze munten af te halen zijn wordt een week voor aanvang van het evenement bekend gemaakt.

Is het mogelijk om tijdens Eallum een ticket aan de kassa te kopen?

Tickets voor het evenement zullen vooraf online verkrijgbaar zijn. Op de festivaldagen zelf zullen tickets aan de kassa verkrijgbaar zijn, zolang de voorraad hiervan voldoende is. Let op: aan de kassa zullen de tickets €5 duurder zijn.

Mochten het maximale aantal bezoekers bereikt zijn op een festivaldag, dan kunnen wij helaas geen kaartjes meer aan de kassa verkopen. Wanneer dit het geval is, zullen wij dit dan ook zo spoedig mogelijk op de site en onze social mediakanalen vermelden. 

Kan ik via andere kanalen zoals TicketSwap mijn tickets kopen?

Eallum werkt samen met Eventix en Eventix werkt op zijn beurt weer samen met Ticketswap.

Wanneer je via Eventix een ticket koopt, kun je deze veilig doorverkopen via Ticketswap. Elk Eventix ticket wordt ongeldig zodra het via TicketSwap wordt verkocht. Vervolgens wordt deze vervangen door een volledig nieuw ticket met een unieke barcode. Andere doorverkoop organisaties worden niet geadviseerd. De organisatie is niet betrokken bij deze doorverkoop en eventueel prijsverschil kunnen wij niets aan doen.

Moet ik mijn gekochte ticket uitprinten om binnen te komen?
Nee, het is niet nodig je ticket uit te printen. Het is mogelijk, mits je telefoonscherm heel is, je ticket vanaf je mobiele telefoon te scannen.
Kan ik de tickets aan de kassa met pin betalen?
De tickets kunnen zowel met pin als contant geld op het evenemententerrein van Eallum gekocht worden, zolang het maximaal beschikbare aantal tickets nog niet verkocht is. Daarna is het helaas niet meer mogelijk om op Eallum een ticket te kopen.

We zullen dit dan vermelden op de site en social media van Eallum.

Kan ik voorafgaand aan het festival al munten kopen?
Munten kunnen voorafgaand aan het festival online, via de website of via Eventix, besteld worden. Op Eallum kun je de vooraf gekochte munten alleen bij de informatiebalie ophalen. Let dus op dat je ontvangen code dus niet bij de ingang laat scannen!

Daarnaast kun je (met diverse betaalpassen) ook bij de muntenkassa’s met pin munten aanschaffen. Aanschaffen kan bij de kassa of informatiebalie per 10 stuks. Losse munten kunnen bij de muntenkassa op het terrein gekocht worden. Overgebleven munten zijn tegen dezelfde waarde terug in te leveren.

Zijn de munten met contant geld en/of pin te betalen?
Op dit moment zullen de munten zowel met contant geld (briefgeld) als met pinnen verkrijgbaar zijn op het terrein van Eallum. Mocht dit veranderen dan zullen we dat op de site en in de nieuwsbrief bekend maken.
Kan ik contant geld opnemen op het festivalterrein?
Tijdens het evenement kun je bij de kassa’s beperkt contant geld opnemen. Dit is toegestaan vanaf ongeveer 13.00u, zolang er genoeg geld beschikbaar is bij de kassa’s. Let op: alleen dit kan alleen met Pin en Maestro/V PAY. Voor 13.00u kan er dus geen contant geld gepind worden aan de kassa’s.

De automaten op het terrein geven enkel munten, contant geld kan helaas niet gepind worden bij de automaat. Met uitzondering van de kassa, mits er voldoende contant geld beschikbaar is.

Is het mogelijk overgebleven munten weer in te wisselen?
Op Eallum kun je de munten tegen dezelfde waarde inleveren bij de kassa. Dit kan tot maximaal 15 minuten na sluitingstijd van het evenement. Natuurlijk zijn de munten ook het jaar erop nog bruikbaar.
Is fotograferen op Eallum toegestaan?
Op Eallum mag gefotografeerd worden. Echter, wanneer je wil fotograferen met een camera met verwisselbare lens is het wel nodig om hiervoor een fotopas aan te vragen. Via de fotografiepagina is deze gratis pas aan te vragen. Wel heb je alsnog een geldig toegangsbewijs nodig, welke zelf gekocht dient te worden, om het terrein te kunnen betreden.
Wat is het wapenbeleid op het terrein van Eallum?
Nepwapens en props zijn toegestaan. Hier zitten enkele voorwaarden aan verbonden:

 • Nepwapens die niet kunnen afvuren, zwaarden, messen en andere attributen die niet scherp zijn en onderdeel zijn van het kostuum zullen getolereerd worden. Dit is toegestaan zolang de attributen enkel gebruikt worden voor decoratie!
 • Wapens die niet voldoen volgens de organisatie, politie of beveiliging worden niet toegelaten.
 • In het geval je wapen niet wordt toegelaten, kun je ervoor kiezen om het wapen af te geven aan de organisatie. Hierna zal het worden afgegeven bij de politie, waarna het in beslag genomen wordt.
 • Let op, het vervoer van deze wapens is enkel toegestaan mits de wapens goed verpakt en beschermd zijn zoals omschreven in de Nederlandse wet.
 • Larp wapens zijn dus toegestaan, mits goed verpakt.

Tevens gelden er strenge regels voor de verkoop van wapens:

 • Leeftijdsgrens: De minimumleeftijd om een wapen te kopen is 21 jaar.
 • Toegang tot wapententen: Personen onder de 16 jaar zijn niet toegestaan in de tenten of bij de marktkramen waar wapens worden verkocht.
 • Begeleiding: Personen tussen de 16 en 21 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene (minimaal 21 jaar) in de tenten of bij de marktkramen zijn.
 • Verpakking: Verkochte wapens moeten op een wettelijk voorgeschreven manier verpakt zijn: buiten zicht en drie handelingen verwijderd van gebruiksklare staat.
 • Uitproberen verboden: Het is niet toegestaan om wapens te ‘uitproberen’, noch in de tenten/marktkramen, noch op het bezoekers veld. Tevens is het ook niet toegestaan de wapens uit te proberen in de Aena.
Wat zijn de regels omtrent open vuur op Eallum?
Open vuur is verboden op Eallum. Vuurplekken zijn alleen toegestaan indien van te voren aangevraagd. Ook gasstelletjes, spiritusbranders, andere ontstekingsmechanismen, etc zijn niet toegestaan op Eallum.
Is het op Eallum toegestaan mijn hond mee te nemen?
Op het festivalterrein is het toegestaan je hond mee te nemen. Hier zijn echter wel enkele voorwaarden aan verbonden: de hond dient aangelijnd te zijn en de behoeftes die de hond doet dienen te worden opgeruimd. Verder dien je, voor de veiligheid van zowel jouw hond als andere bezoekers, op je hond te letten en voor je hond te zorgen.

Tevens zijn andere diersoorten niet toegestaan op Eallum. Dit is in verband met het belang van dierenwelzijn.

Is het meebrengen van eigen eten en drinken op het Eallum terrein toegestaan?
In principe is het niet toegestaan eigen voedsel en drinkwaren mee te nemen naar Eallum. De organisatie zal niet moeilijk doen over bijvoorbeeld een flesje drinken of een kleine snack zoals een boterham, maar het is niet de bedoeling dat complete voorraden of picnic uitrustingen vanuit huis meegenomen worden het terrein op. Dit geldt ook voor het meebrengen van kratten en/of trays bier en andere alcoholconsumpties.
Is er parkeer­gelegenheid?

Het is mogelijk om, zolang de ruimte dit toelaat, te parkeren op de weg naar het evenemententerrein. Dit zal gebeuren op aanwijzing van de parkeerbeheerders. Wij vragen dan ook om onze parkeerbeheerders met respect te behandelen en de door hun gegeven aanwijzingen op te volgen. Er worden strikte regels gehanteerd in het belang van de veiligheid van de parkeerbeheerders.

Kan ik met mijn fiets gratis parkeren op de parkeerplaats?
Je kan met je fiets parkeren op de parkeerplaats. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
Kan ik mijn motor parkeren?
Er is mogelijkheid tot het parkeren van de motor. Wel bestaat de kans dat dit op een grasveld is. Het is dan ook de eigen verantwoording om dan de motor goed weg te zetten.
Is het mogelijk om als invalide een speciale parkeerplaats te krijgen?

Voor mensen met een mindervalide parkeerkaart is het mogelijk een speciale parkeerplek te reserveren. Er zijn dan ook parkeerplekken gereserveerd voor mindervaliden. Voorafgaand aan het evenement zal maximaal 60% van de invalidenparkeerplaatsen te reserveren zijn. Let wel: de maximale hoogte van de auto mag maximaal 2 meter zijn. Wil je een plek reserveren dan verzoeken we je om een mailtje te sturen naar organisatie@eallum.nl.

Hoe rolstoel­toegankelijk is Eallum?
Eallum wordt gehouden op een grasveld. Als het niet geregend heeft, is het terrein vrij goed begaanbaar. De paviljoen stands zullen voorzien zijn van een oprijplaat. Ook is er een invalidentoilet aanwezig.
Zijn er hotels in de buurt van het festivalterrein?

In Dordrecht en omgeving heb je een aantal hotels die op een redelijke afstand liggen van Eallum. Deze zijn bijvoorbeeld te vinden via Trivago: https://www.trivago.nl/nl/lm/hotels-dordrecht-nederland

Is er een busverbinding naar het festivalterrein?
De organisatie zal vanuit Station Dordrecht naar het festivalterrein van Eallum een pendelbus inzetten. De kosten bedragen 2 euro voor een enkele reis.

Het is mogelijk om met contant geld of pin via QR-code te betalen bij de pendelbus. Een vrijwilliger zal in de bus het bedrag met je afrekenen. Ook is het mogelijk om met een Eallum-munt van vorig jaar te betalen. Voor de terugweg van het evenement naar Station Dordrecht heb je ook de mogelijkheid de reis te betalen met een Eallum-munt. Wanneer met een Eallum-munt betaald wordt, zal een gedeelte van de opbrengst naar het goede doel gaan!

De tijden van de pendelbus zullen kort voor het evenement bekend worden gemaakt. Hou er rekening mee dat er momenten zullen zijn dat de bus niet rijd i.v.m. wettelijke pauzes van de chauffeur.

Ook is er een vaste busverbinding die stopt op de hoek: Baanhoekweg – Grevelingenweg. Dit is de buslijn 4 (richting Staart). LET OP! Deze bus is een vaste lijn en stopt bij een bushalte, waardoor je een flink stuk meer zal moeten lopen dan wanneer je onze pendelbus gebruikt.

Is er een camping aanwezig?
Eallum heeft zelf geen camping.

Wel zijn er in de omgeving van Dordrecht, bij randgemeenten enkele campings te vinden.
Gezien de periode is het verstandig om deze op tijd te boeken.

Zijn er corona maatregelen die Eallum hanteert?
Doordat Eallum een festival is waar veel mensen bij elkaar komen, hebben ook wij te maken met regels die door de (lokale) overheden aan ons gesteld worden. Om het festival mogelijk te maken zullen er dan ook regels omtrent onder meer brandveiligheid, wapenwetgeving en horeca zijn. Corona is helaas om ons heen, wat betekent dat de kans bestaat dat in mei 2023 maatregelen van kracht kunnen zijn die nodig zijn om festivals zoals Eallum door te laten gaan. Of deze maatregelen er komen en welke dit zullen zijn is dan ook niet bekend. Wanneer deze opgesteld en bekend zijn, zullen de regels die op dat moment van kracht zijn op onze website worden geplaatst.

Het doel van Eallum is om een festival te zijn voor iedereen. DIt houdt in dat de bezoekers zich veilig moeten voelen, maar zich ook welkom voelen en waarbij iedereen respect heeft voor elkaar. Iedereen is gelijk, het maakt niet uit wie je bent of waarin je gelooft. We organiseren een evenement vol liefde en een gevoel van “thuiskomen op Eallum”.