Nieuws en Updates

Falcata de Fogo brengt Portugese klanken naar Eallum

17-02-2023

Wanneer je denkt aan Portugal denk je al snel aan een lekker warm klimaat en heerlijk eten. Wij denken echter aan de Dark Folk Lusitania groep Falcata de Fogo. De in 2014 opgerichte groep, bestaande uit vier vrienden, zullen op zaterdag 27 mei 2023 hun rituele en melodische klanken van de oude stammen (waarmee ze hun voorouders willen eren) laten horen. Falcata de Fogo haalt hun inspiratie voor hun muziek uit de Portugese natuur. Voordat Portugal zijn huidige naam had, heette het Lusitania; wat land van het licht betekent. Tijdens dit tijdperk van hun voorouders wilden de Romeinen het land veroveren. De Lusitaniërs, die ook bekend stonden als een barbaars volk, wilden hun land verdedigen en trokken ten oorlog tegen de Romeinen. Juist uit deze oorlog haalt de groep hun inspiratie. Falcata de Fogo vertelt dan ook met hun muziek een episch verhaal over onder meer het leven van een Lusitaanse stam die deze oorlog voert.

Deze groep zorgt dan ook voor meer dan alleen een muzikaal concert. Falcata de Fogo brengt zal door hun prachtige muziek, waarin zij hun ziel in leggen, het publiek in een trance brengen. Het draait voor hun om het creëren van een soundtrack die het te vertellen verhaal ondersteunt. Zij gebruiken de muziek om de oude aarde te eren. Laat je meevoeren naar het slagveld van een ver verleden op het geluid van traditionele instrumenten en we zien jullie graag op zaterdag 27 mei op Eallum.

Benieuwd geworden naar hun muziek? Je kunt zie hier luisteren.
Bekijk ook de andere aangekondigde bands die het festivalweekend op Eallum zullen spelen: Entertainment

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.