Nieuws en Updates

Fotografen opgelet! Volg een workshop fotografie op Eallum!

18-04-2023
Let op! Deze workshop is afgelast i.v.m. te weinig aanmeldingen!

Tijdens het festival weekend van 27 en 28 mei 2023 kunnen fotografen zich niet alleen uitleven met het vastleggen van de mooiste kostuums en verschijningen, maar kunnen zij ook een workshop volgen om hun fotografische skills verder uit te breiden!

IIn samenwerking met Cameranu wordt er door Edwin Hoek een dagelijkse workshop georganiseerd op Eallum namelijk een voor Low Key en Strobist-fotografie. Onder leiding van fotograaf en instructeur Edwin Hoek kan je als fotograaf leren hoe je, ondanks het zonlicht, mooie low key belichtingen neer kunt zetten. Tijdens deze workshop kom je dan ook alles te weten over het werken met reportageflitsers in de buitenlucht. Eerst zal dan ook een stuk theorie besproken worden, waarna je aan de slag kunt. Om je model hoef je je geen zorgen te maken, want er lopen immers genoeg fantastische verschijningen rond op het terrein!

Leuk, maar wat is low key en strobistfotografie?

Een low key foto is een donkere foto, waarbij het onderwerp slechts gedeeltelijk belicht is. Hierdoor ontstaat een groot contrast in de foto, wat voor een spannend effect zorgt en waardoor de kijker automatisch naar het lichtste deel van de foto getrokken wordt.

Bij strobistfotografie wordt gebruikgemaakt van reportageflitsers. De flitser staat hierbij los van je camera, waardoor het lijkt alsof er gebruik is gemaakt van een studioflitser. Deze flitser wordt aangestuurd met een triggerset. Strobistfotografie is een makkelijke en eenvoudige manier om te beginnen met flitsfotografie; er zijn weinig dingen voor nodig.

Moet ik als fotograaf zelf dingen meenemen?

Uiteraard moet je een eigen camera meenemen met de bijbehorende accessoires en, idealiter, twee accu’s. Verder is het niet nodig om apparatuur mee te nemen. Op Eallum zullen flitsers en triggers voorhanden zijn. Natuurlijk mag je je eigen flitsers meenemen, maar het is dan zaak dat deze vooraf al goed ingesteld staan.

Meedoen aan de workshop fotografie

Als je wilt meedoen aan de workshop, dien je je voor de desbetreffende dag aan te melden. De kosten hiervoor zijn €99, wat inclusief toegangsticket voor Eallum is.
Aanmelden kan op onderstaande links:

Zaterdag: Workshop Low key en Strobist op locatie – Edwin Hoek – Eallum Dordrecht – 27 mei 2023
Zondag: Workshop Low key en Strobist op locatie – Edwin Hoek – Eallum Dordrecht – 28 mei 2023

Benieuwd naar de andere dingen die te doen zijn op Eallum? Bekijk dan de entertainment pagina.

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.