Nieuws en Updates

Huisregels omtrent nepwapens

16-05-2023

Hierbij een mededeling over de huisregels omtrent het hanteren van nepwapens.

De afgelopen periode hebben wij meerdere gesprekken gevoerd met de veiligheidsdiensten omtrent het hanteren van nepwapens op Eallum. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar met grote vreugde kunnen wij mededelen dat deze gesprekken hun vruchten hebben afgeworpen!

We kunnen mededelen dat wij nu dan ook meer duidelijkheid kunnen scheppen over het meenemen en laten zien van (zelfgemaakte) nepwapens en props. Waar wij eerst geen enkele vorm van nepwapens konden toestaan op ons festivalterrein, is het nu mogelijk om props en nepwapens, die onderdeel zijn van je kostuum en/of ter decoratie dienen, toe te staan. Wel zijn hier strenge regels aan verbonden die wij dan ook zullen naleven tijdens het festival.

Naar aanleiding van de gesprekken met de politie hebben we het volgende in onze huisregels opgenomen:

  • Nepwapens die niet kunnen afvuren, zwaarden, messen en andere attributen die niet scherp zijn en onderdeel zijn van het kostuum zullen getolereerd worden. Dit is toegestaan zolang de attributen enkel gebruikt worden voor decoratie!
  • Wapens die niet voldoen volgens de organisatie, politie of beveiliging worden niet toegelaten.
  • In het geval je wapen niet wordt toegelaten, kun je ervoor kiezen om het wapen af te geven aan de organisatie. Hierna zal het worden afgegeven bij de politie, waarna het in beslag genomen wordt.
  • Let op, het vervoer van deze wapens is enkel toegestaan mits de wapens goed verpakt en beschermd zijn zoals omschreven in de Nederlandse wet.
  • Larp wapens zijn dus toegestaan, mits goed verpakt.

Dus, is je wapen niet scherp of in staat iets af te vuren, dan mag deze mee. Zaak hierbij is dat op de heen- én terugreis naar het festivalterrein je nepwapen of prop goed is verpakt en opgeborgen. Van de politie hebben we vernomen dat er streng zal worden opgetreden indien geconstateerd wordt wanneer deze nepwapens en props niet op de juiste wijze zijn verpakt. Zorg dus dat je de regels naleeft, zodat teleurstelling wordt voorkomen of erger, je nepwapen moet worden ingenomen.

Benieuwd naar de andere huisregels? Bekijk dan het volledige overzicht van onze huisregels hier.

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.