Nieuws en Updates

Keltische rock muziek met The Dolmen

03-03-2023

Met trots kondigen wij een nieuwe band aan die ons festival op zondag zal voorzien van hun Keltische rock muziek: The Dolmen. Deze band, bij velen van jullie waarschijnlijk wel bekend, groeit steeds meer in zijn bekendheid en verovert langzaam steeds meer harten van de UK en Europa. Ze zijn ontstaan in het Zuid Engelse Dorset, een gebied dat bekend staat om haar piraten- en smokkelaars verleden, steencirkels, prehistorische grafheuvels en Keltische forten, en opgericht in door de gepassioneerde songwriter en lead singer Taloch Jameson. Deze roots zijn dan ook terug te horen in hun muziek.

The Dolmen staan bekend om hun meedogenloze podium energie en bijna organische stijl van performance. Ze spelen in op de energie die het publiek hen geeft, waardoor optredens een waar feestje worden. Door hun eigen songs, welke zijn voorzien van een stevige rocksound met pompende drums en opzwepende gitaarsolo’s, is het voor het publiek duidelijk dat zij te maken hebben met originele band die zijn eigen regels bepaalt en nastreeft. Hun missie is de harten en zielen van hun alsmaar groeiende publiek te infiltreren met hun tribal rhythms en krachtige spirituele podium acts. Naast de stevige rocksound worden ook sfeervolle ballads gespeeld, waardoor de band een breed publiek aanspreekt. Hun kracht zit dan ook in deze afwisseling, maar ook in de pure, bijna organische manier van opbouw van de sets. Een optreden van The Dolmen kenmerkt zich dan ook door grote gedrevenheid en veel afwisseling.

Het in 2016 uitgebrachte album ‘NUADA’ staat symbool voor hun succes en is het bewijs van de artistieke evolutie die de band door de jaren heen heeft gemaakt. Deze evolutie werd werd dan ook bekroond met een het winnen van twee ‘Bastaard Fantasy Awards’; het beste internationale album én een de beste internationale live-act. Het recent uitgekomen album Celtic Giants werd dan ook goed ontvangen. Het album zet de artistieke lijn van de laatst uitgekomen albums Wytches & Cunningfolk en Nuada voort, maar brengt de band ook weer terug de Keltische roots.

Kom jij ook mee feesten op deze vrolijke rock muziek? Of dans jij liever op andere muziek? We zien je graag op zondag bij Eallum!

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.