Nieuws en Updates

Les je dorst op Eallum met LQR

14-04-2023

Een geslaagd festival is niet compleet zonder wat lekkers te drinken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere whisky? Op zaterdag 27 mei zal LQR (spreek uit als liquor) op Eallum jouw dorst lessen met een mix van muziek geïnspireerd op Floggin Molly, The Pogues en Gogol Bordello. Of, zoals ze zelf zeggen: Een goede fles LQR bestaat uit 50% folkrock en 50% punk, gypsy ska, bluegrass, americana en onvervalste rock ‘n’ roll. Maar naast deze uptempo geluiden kan LQR ook een stapje terug doen en bijvoorbeeld a capella spelen of rustige liederen met de mandoline of accordeon.

LQR heeft al lang kunnen rijpen, want in 2008 kwam hun eerste demo uit genaamd ‘Murder by Liquor”. Na meerdere brouwsels in de tussentijd, was het in 2014 dan eindelijk tijd om een professionele EP op te nemen; A Taste of Liquor. In 2020, ten tijde van COVID-19, volgde dan het laatste album Barrel-Aged. Met optredens op festivals in Nederland, België, Denemarken en Frankrijk, moge het duidelijk zijn dat LQR nog lang niet van plan is te stoppen met het brouwen van hun muziek.

Een optreden van LQR staat in ieder geval garant voor een feestje; het publiek op stelten, gecombineerd met een prettige chaos op het podium. De band speelt veelal eigen gebrouwen nummers met eigen, zwartgallige lyrics. Maar de nodige (bekende) cover songs zullen ook in hun revue niet ontbreken.

Zin om alvast in de stemming te komen? Haal jouw dosis LQR dan hier op SoundCloud.
Benieuwd naar de andere muziek? Kijk dan op onze entertainment pagina. Hebben we je al overtuigd? Top! Koop dan nu alvast je tickets en we zien je graag in de Biesbosch eind mei!

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.