Nieuws en Updates

Sowulo image

Mystieke vikingmuziek van Sowulo!

29-03-2024

De afgelopen weken hebben wij al wat artiesten bekend mogen maken voor onze aankomende editie. En alsof deze namen nog niet genoeg waren, kondigen wij met veel enthousiasme dan ook de volgende toevoeging aan de line-up van Eallum 2024 aan: Sowulo! Deze unieke act, het werk van multi-instrumentalist en componist Faber Horbach, laat zich inspireren door de Viking- en Angelsaksische mystiek en filosofie.

Geboeid door de cyclische aard van het bestaan en een diep animistisch wereldbeeld, brengt Faber zijn spirituele pad tot leven door middel van zijn muziek. Met teksten in het Angelsaksisch en gebruikmakend van historische instrumenten, neemt Sowulo je mee op een betoverende reis door een sonisch universum. “Sowulo” betekent ‘Zon’ in het Proto-Germaans, en de muziek vertelt het verhaal van onze verbinding met de Zon en de cycli van dag en nacht, de vier seizoenen, geboorte en dood. De muziek daagt zowel de maker als de luisteraar uit om een innerlijke reis te maken en cyclische wijsheid van diep binnenin jezelf te ontdekken.

De band heeft de afgelopen tien jaar vier verschillende conceptalbums uitgebracht, evenals verschillende singles en EP’s. Momenteel treedt de band door heel Europa op als live ‘Vikingorkest’.

Sowulo speelt waarschijnlijk dit jaar maar op één festival in Nederland. Wij prijzen ons dan ook zeer gelukkig dat zij bij ons op zaterdagavond de avond afsluiten met hun mystieke muziek en opzwepende melodieën. Mocht je nou geen genoeg van ze hebben gekregen bij ons op het festival? Ze treden in het najaar, 26 oktober, ook nog eens op in de P60 in Amstelveen!

Mis deze kans niet om de betoverende klanken van Sowulo live te ervaren op Eallum 2024, hét fantasy evenement in de Biesbosch. Bereid je voor op een ervaring die je ziel zal verrijken en je geest zal inspireren. Heb jij je tickets al?

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.