Nieuws en Updates

SeeD Paganfolk band

Ontdek de Magische Wereld van SeeD Pagan Folk

12-04-2024

We hebben weer iets leuks in petto voor alle muziekliefhebbers van Eallum! De volgende band in de line-up bruist van de energie en is een naam die wellicht bij velen van jullie wel bekend is. Bereid je voor op een onvergetelijk optreden vol ritme, melodie en passie, want we verwelkomen met trots op ons podium: Seed Paganfolk.

SeeD’s muziek is een verrassende mix van Europese folklore met een vleugje Keltische invloeden. In de basis is de muziek basis afgeleid uit de folkmuziek. Elk nummer is uniek en boeiend, waarbij de band een herkenbare sound combineert met vernieuwende twists. De live optredens van SeeD zijn een betoverende ervaring, variërend van magische droom- tot energieke dansmuziek, doordrenkt met humor en charme.

Ontstaan van SeeD Paganfolk

In 2012 bundelden de broers Lars en Koen van Egmond, samen met voormalig lid Esmee Polling, hun krachten om de betoverende wereld van SeeD te creëren. Met de toevoeging van Robin, een epische percussionist en visueel artiest, en Sara, een getalenteerde multi-instrumentalist en zangeres, ontstond een unieke muzikale ervaring. Het debuutalbum ‘Portal to Elfland’ zag het licht in 2015, gevolgd door het tweede album ‘Through the Veil’ in 2017. Bij dit laatste album wierp de band een voorzichtige blik wierp op wat verder gaat dan enkel gedachten alleen.

In 2019 verwelkomde SeeD Joe Hennon, een fantastische Ierse DADGAD-gitarist, in hun midden. Hun meest recente meesterwerk, ‘FAE’, werd uitgebracht in augustus 2022. Dit epische album neemt de luisteraar mee naar de wereld tussen gedachten, waar prachtige manifestaties van energie worden gevoeld, gezien en gehoord.

Met een decennium aan ervaring is SeeD Paganfolk een vaste waarde geworden op Europese middeleeuwse, fantasy- en folkfestivals. Hun drie albums verkennen dan ook de diepte van Europese folklore. Ze nemen de luisteraars mee op een onvergetelijke reis door tijd en verbeelding. Kom ook en dompel jezelf onder in de betoverende wereld van SeeD op Eallum, waar muziek, magie en avontuur samenkomen voor een onvergetelijke ervaring!

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.