Nieuws en Updates

Ontprikkel-tent op Eallum

Ontprikkel-tent op Eallum: Even bijkomen in een prikkelarme omgeving

11-05-2024

Ben je een fantasyliefhebber die soms overspoeld wordt door prikkels? Dan is er goed nieuws! Op fantasyfestival Eallum, dat plaatsvindt op 18 en 19 mei 2024 in de Biesbosch te Dordrecht, wordt dit jaar een speciale ontprikkel-tent beschikbaar gesteld.

De ontprikkel-tent is een rustige plek achter de schermen waar je 5 minuten de tijd hebt om te ontspannen in een prikkelarme omgeving. Je kunt er gebruikmaken van een koptelefoon met rustgevende geluidsfragmenten en er is de mogelijkheid om wierook te branden.

Deze ruimte is niet bedoeld voor mensen die even een rustige plek zoeken om te chillen, maar speciaal voor mensen die extra gevoelig zijn voor prikkels en die hierdoor moeite kunnen hebben om een festivaldag te volbrengen. Denk hierbij aan mensen met autisme, ADHD, hoogsensitiviteit of andere aandoeningen die gepaard gaan met prikkelovergevoeligheid.

Hoe werkt de ontprikkel-tent?

  • Meld je bij de informatiebalie en vraag naar de ontprikkel-tent.
  • We kijken dan of de tent beschikbaar is. Indien beschikbaar brengt een vrijwilliger je naar de tent, die zich op een rustige locatie achter de schermen bevindt.
  • Je krijgt 5 minuten de tijd om te ontstressen in de tent, die vrij is van prikkels.
  • Er is een koptelefoon beschikbaar met rustgevende geluidsfragmenten.
  • De tent biedt ruimte aan maximaal 2 personen tegelijk.

Waarom is de ontprikkel-tent er?

We willen dat iedereen kan genieten van Eallum. Voor mensen die gevoelig zijn voor prikkels kan een druk festival overweldigend zijn. We hopen dat deze ontprikkelingsruimte een fijne plek biedt voor mensen die anders wellicht het festival vroegtijdig zouden moeten verlaten vanwege de prikkels.

Kom je naar Eallum en heb je last van prikkels? Maak dan gebruik van de ontprikkel-tent en kom weer helemaal tot rust.

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.