Over Eallum

Eallum

Hallo mooie mensen en genieters van leuke evenementen!
Je bent op de pagina van Eallum beland, een middeleeuws fantasy evenement wat zich gevestigd heeft op het, voor velen bekende, terrein op de Biesbosch te Dordrecht.

Heb je vragen of opmerkingen over dit evenement?
Stuur ons dan een berichtje via de contactpagina.

Over Eallum

Het idee

Begin 2022 kwamen we op het idee om te gaan kijken of het een mooi plan was om weer een evenement op dit aloude bekende terrein te gaan organiseren. Een terrein waar velen mooie herinneringen aan over hebben gehouden en zelfs nu nog wel eens over gesproken wordt. Na vele gesprekken en avonden met actief dingen bekijken kwamen we eind augustus tot een moment van de waarheid… Wilde we het evenement opstarten, mochten we daar niet al te lang meer mee wachten. En zo werd de keuze gemaakt om Eallum als evenement op te starten.

De naam “Eallum”

Velen zullen vragen waarom de naam Eallum. Eallum is een oud Angelsaksisch woord en heeft een betekenis als: “allemaal”. Dat vonden we heel toepasselijk voor het evenement wat we wilde neerzetten. Namelijk een evenement voor iedereen, met de gedachte dat iedereen kan komen genieten op Eallum van een heerlijk evenement met muziek, standhouders, entertainment en leuke gesprekken met anderen.