Nieuws en Updates

Plan je Festivalbezoek op Eallum, want het Blokken­schema is bekend!

05-05-2024

Eallum is nog maar twee weken weg en strijkt neer in de Biesbosch op 18 en 19 mei 2024 voor een onvergetelijk weekend vol livemuziek, dans en entertainment. We hebben nu het officiële blokkenschema onthuld, met een gevarieerde line-up van bands die je meenemen op een magische reis. Van energieke balfolk tot meeslepende folkmetal en betoverende paganistische klanken, er is voor ieder wat wils. Dus bereid je vast voor en mis je favoriete band niet!

Balfolk op Eallum

Op Eallum moet natuurlijk gedanst worden, zowel op de muziek van de bands die optreden maar ook op balfolk! Beide dagen worden afgetrapt met balfolk voor het podium, verzorgd door Balfolk Zuid-Holland. Je hebt geen vaste partner nodig; je kan iedereen ten dans vragen en door iedereen ten dans gevraagd worden.

Programma zaterdag 18 mei 2024

Zaterdag 18 mei barst het los op Eallum Festival met een gevarieerd programma vol dans en muziek. Na de opening door Balfolk Zuid-Holland, neemt Triple-X Trio het stokje over met hun stevige, opzwepende en groovy balfolk muziek. Vervolgens laat O’llainnis met hun Folking Madness gegarandeerd de voetjes van de vloer gaan.

Tussen de muziekoptredens door zal de act Womanhood, net als tijdens onze eerste editie, in de middag voor een spectaculaire show zorgen met vuur en dans. Kun je deze act in de middag niet bewonderen? Geen zorgen, ze zullen in de avond nogmaals hun show opvoeren!

Mis ook zeker niet het optreden van Solarcycles, de Nederlandse symfonische folkmetalband die bekend staat om hun meeslepende melodieën en diepgaande teksten. En vergeet niet om het debuutoptreden van Deloraine uit Tsjechië mee te maken, een paganistische fantasy folkband die voor het eerst in Nederland te zien zal zijn.

De, bij velen welbekende, band SeeD zal vervolgens een verrassende mix van Europese folklore met Keltische invloeden ten gehore brengen. Ontdek nieuwe muzikale werelden en geniet van hun unieke sound.

Als afsluitende band van de zaterdag zal Sowulo de avond vervullen met hun magische en mysterische viking muziek. Sowulo speelt waarschijnlijk dit jaar maar op één festival in Nederland, dus wij prijzen ons dan ook zeer gelukkig dat zij bij ons op zaterdagavond de avond afsluiten met hun mystieke muziek en opzwepende melodieën.

Het festivalterrein is geopend tot 23.00 uur, maar wees op tijd als je nog van de markt wilt genieten, want een deel sluit al om 20.00 uur en de ingang wordt verplaatst naar het onderste deel van het terrein. Houdt hier dus rekening mee!

Programma zondag 19 mei 2024

De dag begint, zoals eerder vermeld, met een dosis balfolk. Dans mee op de traditionele klanken en laat je meeslepen door de levendige energie van dit genre. Daarna is het de beurt aan Airboxes om de opgewekte sfeer vast te houden met hun aanstekelijke en dansbare muziek. Met hun eigen unieke sound brengen ze een mix van genres die ervoor zorgt dat niemand stil kan blijven staan.

Als je Solarcycles op zaterdag hebt gemist, geen zorgen! De band treedt ook op zondag op en belooft opnieuw een fantastisch optreden. Met hun meeslepende symfonische folkmetal en diepgaande teksten nemen ze je mee op een emotionele reis door hun muziek.

Na Solarcycles is het tijd om je cowboylaarzen aan te trekken en te genieten van de energieke klanken van Sunfire. Deze Haagse band brengt een unieke mix van folk, americana, country, bluegrass, roots & rock, waardoor ze zowel letterlijk als figuurlijk stof doen opwaaien.

En als klap op de vuurpijl kunnen we ons verheugen op de legendarische pagan-metalband Heidevolk als afsluiter. Met hun kenmerkende dubbele clean vocals, meeslepende nummers en traditionele instrumenten zorgen ze voor een muzikaal avontuur vol folkloristisch vuur en heidense trots. Mis deze spectaculaire afsluiter niet!

Eallum zal op zondag tot 20:00u open zijn.

Download het blokkenschema

Ben je klaar om te plannen welke acts je absoluut niet mag missen op Eallum tijden 18 en 19 mei in de Biesbosch? Met het blokkenschema in de hand kun je jouw festivalbezoek perfect plannen.

Bepaal welke artiesten je absoluut niet wilt missen, sla hem op op je telefoon en zorg dat je op tijd bij het podium bent. Download het officiële blokkenschema hier! Heb jij je tickets al?

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.