Nieuws en Updates

NIX 18

Snellere Doorstroom bij de Horeca: 18+ Bandje

09-05-2024

Eallum zet zich in voor een veilige en inclusieve omgeving voor alle bezoekers. In samenwerking met de veiligheidsdiensten heeft de organisatie besloten om voor mensen tot 23 jaar bandjes ter beschikking te stellen met 18+ erop. Deze bandjes worden na controle van de leeftijd uitgegeven door de infostand.

Waarom is deze maatregel belangrijk?

De veiligheid van onze bezoekers staat voorop. Door 18+ bandjes te introduceren, kunnen we er zeker van zijn dat minderjarigen geen toegang krijgen tot alcoholhoudende dranken. Dit is in overeenstemming met de Nederlandse alcoholwetgeving en helpt daarnaast om alcoholmisbruik onder jongeren te voorkomen.

Naast de veiligheid, bevordert deze maatregel ook een snellere doorstroom bij de horecapunten. Medewerkers kunnen in één oogopslag zien of iemand 18 jaar of ouder is, waardoor eventuele wachtrijen korter worden.

Hoe werkt het 18+ bandje?

Bij aankomst op het festivalterrein ga je naar de infostand. Hier word je gevraagd om je identiteitsbewijs te tonen. Ben je 18 jaar of ouder, dan ontvang je een 18+ bandje. Hiermee kun je alcoholhoudende dranken kopen op het festivalterrein.

We nemen deze maatregel serieus

We willen benadrukken dat we deze maatregel zeer serieus nemen. Als je betrapt wordt op het kopen of drinken van alcohol terwijl je geen 18+ bent, wordt de alcohol in beslag genomen en krijg je een waarschuwing. Bij herhaling riskeer je verwijdering van het festivalterrein.

We hopen op je begrip

We begrijpen dat deze maatregel voor sommigen een teleurstelling kan zijn en vragen daarom om je begrip. Als organisatie vinden we het belangrijk dat alle bezoekers van Fantasy Festival Eallum zich veilig en welkom voelen.
Door samen te werken, kunnen we van Eallum een succes maken. We hopen dat jullie ons helpen om deze maatregel te handhaven en dat jullie je aan de regels houden.

Bedankt!

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.