Nieuws en Updates

Terug naar de Keltische roots met Celtic Giants

17-03-2023

Zoals eerder aangekondigd zullen The Dolmen Eallum komen voorzien van hun ruige energie en Keltische klanken. Maar wisten jullie dat The Dolmen sinds 2021 een ander project heeft geïntroduceerd, samen met de band van de zoon van de leadzanger Taloch (Connach)? Dit zijn de Celtic Giants. Een fusie tussen twee bands die hiermee terug gaan naar hun Keltische roots.

The Dolmen, zoals eerder op deze website beschreven, heeft met hun meedogenloze podium energie en bijna organische stijl van performance als thuisbasis het Zuid Engelse Dorset. Een gebied dat bekend staat om haar rijke historie, waaronder een piraten- en smokkelaars verleden, steencirkels, prehistorische grafheuvels en Keltische forten. Dit gebied heeft beide bands geïnspireerd het Celtic Giants project vorm te geven, met als resultaat het album met gelijknamige titel, welke eind 2022 is uitgebracht.

De Celtic Giants spelen traditionele ballads, welke op een geheel eigen manier zijn vormgegeven, en zelfgeschreven en gecomponeerde songs met een rauwe tribal sound. Deze muziek wordt afgewisseld in deze met energieke gedrevenheid en passie samengestelde show. De Celtic Giants zullen op zaterdag spelen, zien we je daar? Koop hier je tickets.

De band bestaat uit:
Taloch Jameson – Zanger, gitarist en oprichter van de band
Josh Elliott – leadgitaar en zang
Connach Jameson – leadgitaar en zang
Kayleigh Marchant – basgitaar en zang
Chris Harris – drum
Lena Paak – keyboard

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.