Nieuws en Updates

Plas Merwelanden PFAS

Zwemmen in de Biesbosch tijdens Eallum? Liever niet!

02-05-2024

Met nog iets meer dan twee weken te gaan tot Eallum terugkeert naar de Biesbosch, en met het mooie weer van de afgelopen dagen (waarbij wij hopen dat dit ook tijdens Eallum ons gegund is) hebben wij meteen een belangrijke mededeling.

Zwemmen in de Biesbosch af te raden

Helaas is er door de gemeente een negatief zwemadvies afgegeven voor de zwemplas in de nabijheid van het festivalterrein. Dit vanwege de aanwezigheid van PFAS in het water. PFAS is schadelijk voor de gezondheid en kan bij overmatige inname gezondheidsproblemen veroorzaken. De organisatie van Eallum raadt bezoekers dan ook ten strengste af om in de zwemplas te zwemmen, ongeacht de temperatuur.

Blijf gehydrateerd met gratis watertappunten

Op het festivalterrein zijn er gratis watertappunten beschikbaar om bezoekers koel en gehydrateerd te houden. De organisatie benadrukt het belang van voldoende water drinken, vooral tijdens warme dagen.

Actuele informatie over zwemwater

Voor actuele informatie over zwemwaterlocaties, waterkwaliteit en omstandigheden waarop je kunt letten, raadpleeg je de website zwemwater.nl De organisatie van Eallum adviseert om alleen te zwemmen in officieel aangewezen zwemwaterlocaties.

Een onvergetelijk weekend beleven

Ondanks de afwezigheid van zwemmogelijkheden in de directe omgeving, belooft Eallum een onvergetelijk weekend te worden. Met diverse live-muziekacts, marktkramen met unieke handgemaakte producten, workshops, re-enactments, en tal van andere activiteiten is er voor ieder wat wils.

Kom naar Eallum en ervaar de magie!

Laat je meevoeren naar een wereld van fantasie en beleef een onvergetelijk weekend tijdens Eallum in de prachtige Biesbosch. Vergeet niet om je te hydrateren met gratis water van de waterpunten en geniet van alle leuke activiteiten die het festival te bieden heeft! De organisatie hoopt na de succesvolle editie van vorig jaar, met stralend weer, natuurlijk opnieuw vele bezoekers te verwelkomen in een wereld van fantasie, cosplay, muziek, en meer. Heb jij je tickets al?

Recent nieuws

Kom ook naar Eallum!

Wil jij ook Eallum bezoeken op 18 en/of 19 mei 2024?
Koop dan nu je kaartjes voor dit nieuwe fantasy evenement in de Biesbosch, Dordrecht! Eallum biedt verschillende soorten tickets aan, zoals dagkaarten, passe-partouts of kindertickets.